
Care sunt avantajele participării la acest curs?
- Formare profesională cu profesori cu experiență teoretică și practică;
- Pregătirea teoretică se desfășoară în săli de clasă dotate corespunzător (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiecție etc.);
- Activitatea practică se asigură atât în sala de curs, cât și în unități specializate;
- Tehnici și metode moderne de predare/instruire/aplicații practice canalizate pe stimularea creativității și interactivității cursantului, eliminând astfel stresul din orele de curs (studii de caz, lucru în echipă etc.);
- Suport gratuit pentru cursuri în format electronic;
- Menținerea legăturii dintre cursant și formator prin e-mail;
- Program flexibil al cursurilor;
- Obținerea unui certificat de absolvire cu recunoaștere internațională prin apostilare;
- Un salariu mai bun, proporțional cu pregătirea dobândită.
Ce competențe dobândesc după absolvirea cursului de Cofetar?
După absolvire se eliberează un certificat de calificare, însoțit de un supliment descriptiv care atestă dobândirea următoarelor competențe:
- Aplicarea regulilor și reglementărilor de sănătate și securitate în muncă în domeniul situațiilor de urgență specifice;
- Bucătării și spații anexe aferente;
- Aplicarea normelor de igienă și sanitare specifice bucătăriilor și siguranței alimentare;
- Aplicarea regulilor de protecție a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a risipei alimentare;
- Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor;
- Aplicarea elementelor de bază ale comunicării, comportamentului profesional, muncii în echipă și psihologiei consumatorului;
- Specifice domeniului turismului și alimentației;
- Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate;
- Asigurarea calității materiilor prime și auxiliare, semipreparatelor și preparatelor culinare;
- Aplicarea elementelor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie;
- Efectuarea operațiunilor primare asupra materiilor prime și auxiliare;
- Realizarea semifabricatelor culinare;
- Realizarea preparatelor culinare;
- Prezentarea estetică a preparatelor culinare;
- Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie.
Ce tip de diplomă se eliberează după absolvirea unui curs de Cofetar?
După absolvirea cursului se eliberează un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Educației, însoțit de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite.
Certificatul de calificare are recunoaștere internațională dacă este tradus și apostilat.
Garanții oferite?
- Primești un certificat de absolvire GARANTAT PE VIAȚĂ, fără perioadă de valabilitate;
- Vom fi prietenul, consilierul și îndrumătorul tău pentru a te pregăti să înfrunți piața muncii și pentru a te face conștient că după absolvirea cursului vei fi un bun profesionist în adevăratul sens al cuvântului;
- Subliniem constant valoarea și importanța clientului pentru noi, nevoile și gradul de satisfacere a interesului său și mai puțin valoarea cursului;
- Standarde de calitate la nivel european și internațional pentru programele de formare profesională a adulților prin respectarea și implementarea rezoluțiilor UE în domeniul formării profesionale continue a adulților;
- Respectarea strictă a GDPR, Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date;
- Garantarea unui viitor parteneriat de colaborare între instituția noastră și absolvenți.